چندی پیش ما مقالهای را تحت عنوان «چگونه از گوشی هوشمند خود مراقبت کنیم؟» منتشر کردیم و راهکارهایی را جهت افزایش طول عمر گوشی همراه ارائه دادیم. اما، ناچاریم بگوییم روند غیرقابل توقف زمان، همه چیز را در نهایت به پایان میرساند و یک روز مشخص میشود که شما چارهای ندارید جز اینکه آن همراه وفادار را کنار بگذارید. خوشبختانه، ما میتوانیم به شما کمک کنیم تا در زمان درست تصمیم درست بگیرید و با ارتقا گوشی موبایل خود تجربهای خوشایند را رقم بزنید.
ممکن است مقالههایی مانند این را ببینید که به شما میگویند باتری ضعیف یا پر شدن حافظه داخلی نشانههایی برای تعویض گوشی موبایل هستند؛ ولی ما در این مطلب به این موارد نمیپردازیم، زیرا شما میتوانید هر دو مشکل باتری ضعیف و محدودیت ذخیره سازی را حتی بدون استفاده از کارتهای حافظه جانبی به راحتی برطرف کرده و برای مدت طولانیتری از گوشی هوشمند خود استفاده کنید. آنچه که ما قصد داریم در مقاله خود از آن صحبت کنیم، مشکلات متعدد دیگر در گوشیهای قدیمی است که در نهایت منجر به ارتقا گوشی میشوند.
بنابراین، اگر شما نیز کاربر یک گوشی قدیمی هستید یا برای مدت طولانی از گوشی همراه خود استفاده میکنید، خوب است که این مقاله از ماه زمین را تا انتها مطالعه کنید و یک تصمیم درست برای ارتقا گوشی هوشمند خود بگیرید. در ادامه لیستی از 10 نشانه واضح برای خرید دستگاه جدید را بیان کردهایم که هریک را به طور جداگانه و مفصل توضیح میدهیم.
نشانههایی که میگویند باید گوشی خود را ارتقا دهید
- بسیار کند است
- بروزرسانیهای جدید را دریافت نمیکند
- صفحه نمایش آن مشکل دارد
- دوربین ضعیف شده است
- کیفیت صدا از دست رفته است
- در اتصال مشکل دارد
- در شارژ شدن مشکل دارد
- داغ میکند یا زود گرم میشود
- خاموش یا ریاستارت شدن به صورت تصادفی
- تاب یا برآمدگی دارد
1. بسیار کند است
سرعت تلفن هوشمند شما به دلایلی به مروز زمان کاهش مییابد و این اولین نشانه برای ارتقا گوشی میباشد. البته، اقدامات زیادی وجود دارد که شما میتوانید برای افزایش سرعت آن انجام دهید، اما عملکرد دستگاه شما به طور کلی فقط در یک جهت است؛ به این معنی که اقدامات صورت گرفته برای افزایش سرعت، روی همه جنبههای استفاده شما تاثیر میگذارد و در نهایت آنقدر غیرقابل تحمل میشود که شما را وادار به خرید گوشی جدید میکند. در این قسمت ما تعدادی از نشانههای کند شدن سرعت را که عملکرد کلی دستگاه را تحت تاثیر قرار میدهند، بیان میکنیم:
- تاخیر زیاد در انجام عملیاتهای اساسی مانند باز کردن برنامهها، گشت و گذار در رسانههای اجتماعی یا تایپ کردن
- اجرای آهسته برنامه یا تاخیر در جابجایی بین برنامهها
- پایین آمدن میزان پاسخگویی لمسی گوشی همراه
- برنامهها یا کل سیستم عامل به طور مکرر با مشکل مواجه میشوند.
- گوشی شما در باز نگه داشتن چندین برنامه یا برنامههای در حال اجرا با مشکل رو به رو میشود
- افت فریم، لکنت یا زمان بارگذاری طولانی در حین بازی
2. بروزرسانیهای جدید را دریافت نمیکند
بروزرسانیهایی که گوشی همراه شما از شرکت سازنده دریافت میکند برای انجام امور روزانه و بهره مندی از جدیدترین امکانات، بسیار مهم است. بنابراین اگر هیچ بروزرسانی برای گوشی موبایل شما ارائه نشود، عملا استفاده از آن گوشی معنایی ندارد. بزرگترین تولید کنندگان گوشیهای هوشمند به این نگرانیهای مصرف کننده توجه کردهاند و در سالهای اخیر به سمت دورههای طولانیتر پشتیبانی از بروزرسانی گوشیهای خود حرکت کردهاند. درواقع، این یک حرکت هوشمندانه از سمت سازنده محسوب میشود که رضایت کاربران را جلب میکند.
با این همه، روزی میرسد که گوشی موبایل شما آخرین بروزرسانی را دریافت میکند و پس از آن همه چیز رو به خرابی و نارضایتی میرود. در این قسمت به دلایلی اشاره میکنیم که نشان میدهند چرا از دست دادن پشتیبانی بروزرسانی ممکن است به ارتقا گوشی منجر شود:
- گوشیهای موبایلی که دیگر وصلههای امنیتی دریافت نمیکنند، در معرض بدافزار، ویروسها و هک شدن هستند؛ بنابراین برنامههایی که نتوانند با نرم افزارهای بهروز تعامل داشته باشند، با مشکل انطباق امنیتی مواجه میشوند.
- بسیاری از برنامهها فقط به گونهای ساخته شدهاند که با جدیدترین نسخههای سیستم عامل سازگار باشند؛ در نتیجه با نسخههای قدیمی سیستم عامل کار نمیکنند.
- بروزرسانیها اغلب شامل بهبود عملکرد، ارتقای بازده باتری و رفع اشکال میشوند. دریافت نکردن این بروزرسانیها ممکن است موجب کند شدن گوشی شود.
- مشابه برنامهها، لوازم جانبی جدید یا پیشرفتهای فناوری گوشی همراه ممکن است با نسخههای قدیمیتر سیستم عامل سازگار نباشد.
حال ممکن است بخواهید قبل از اینکه با این مشکلات مواجه شوید، به سراغ ارتقا گوشی خود بروید؛ به خصوص اگر قصد دارید آن را پس از جایگزینی، بفروشید.
3. صفحه نمایش آن مشکل دارد
از دیگر نشانههای ارتقا گوشی، ایجاد مشکل در صفحه نمایش است؛ با این حال، اگر شیشه یا محافظ صفحه نمایش خراب شود، شما میتوانید با تعویض محافظ به استفاده خود ادامه دهید. اما اگر ضربه به زیر محافظ و به عمق صفحه نمایش LCD یا LED برسد، میتواند شما را با مشکلات واقعی رو به رو کند. باید بگوییم که شما میتوانید صفحه نمایش گوشی را عوض کنید، اما فکر خوبی به نظر نمیرسد، زیرا اغلب بسیار گران است. تنها در صورتی میتوانید این کار را انجام دهید که به تازگی گوشی را خریدهاید و صرف هزینههای بالای تعمیر را عاقلانهتر میدانید.
حتی اگر مراقب گوشی خود باشید و از آن با یک قاب و گلس محافظت کنید، در نهایت نمایشگر شما خراب میشود. برای مثال ممکن است تمام یا بخشی از صفحه لمسی دیگر پاسخگو نباشد یا دستگاه شما تسلیم سوختگی صفحه نمایش شود. در این مورد، شما کدام گزینه را ترجیح میدهید؟ برای تعویض نمایشگر میلیونها تومان هزینه میکنید یا به سراغ ارتقا گوشی میروید.
4. دوربین ضعیف شده است؛ نشانهای برای ارتقا گوشی
توانایی گرفتن عکس و فیلم با کیفیت بالا یکی از مهمترین جنبههای یک گوشی برای بسیاری از افراد است. بنابراین اگر شما با ضعیف شدن دوربین در گوشی خود مواجه شوید، باید بین تعمیر گران قیمت و ارتقا گوشی یک گزینه را انتخاب کنید. البته برخی از مشکلات موجود در دوربین، مانند خراش یا کثیفی اطراف لنز به راحتی حل میشوند. با این حال، سایر مشکلات دوربین میتواند ناشی از مشکلات بزرگتری مانند کندی برنامهها و کاهش عملکرد کلی باشد.
شایان ذکر است که تحلیل سنسور دوربین در طول زمان به دلیل قرار گرفتن در معرض نور و شرایط محیطی، فرسودگی قطعات مکانیکی در سیستم فوکوس خودکار و خرابیهای سخت افزاری صورت میگیرد. مانند صفحه نمایش، درست کردن ماژول و سنسورهای دوربین آنقدر گران است که گزینهای جز ارتقا گوشی پیش روی شما نمیگذارد.
5. کیفیت صدا از دست رفته است
بدون شک، شما از گوشی موبایل خود برای صحبت با دیگر افراد نیز استفاده میکنید که این موضوع وابسته به دو بخش ظریف سخت افزاری یعنی بلندگو و میکروفون میباشد. حتی اگر علاقه چندانی به تماس تلفنی ندارید، از دست دادن میکروفون و اسپیکر میتواند به معنای پایان نتهای صوتی برای شما باشد. اگر این دو بخش از گوشی با گردوغبار و ذرات مسدود شده یا در اثر نوعی خرابی نرم افزاری با مشکل مواجه شده باشند، شما میتوانید به آسانی مشکلات آنها را برطرف کنید. با این همه، اگر با یک نقص سخت افزاری رو در رو هستید، ممکن است زمان خداحافظی با گوشی فرا رسیده باشد.
6. در اتصال مشکل دارد
مشکلات اتصال میتواند به این معنی باشد که گوشی شما آخرین روزهای عمر خود را سپری میکند. با این حال، ضروری است که در ابتدا تمام احتمالات دیگر را رد کنید و با قطعیت تصمیم بر ارتقا گوشی بگیرید. مشکلات اتصال تقریبا همیشه به چیز دیگری مربوط میشود که ممکن است شامل سازگاری نرم افزار، ارائه دهنده شبکه، روتر Wi-Fi یا هر تعداد عوامل دیگر بشود. اما اگر مشکل به هیچکدام از این عوامل مربوط نمیشود، باید به سراغ نقصهای سخت افزاری بروید. این نقصها شامل آنتن، ماژول بلوتوث، قطعه GPS یا دیگر موارد میشود. هرچه باشد، شما به همان معضل بازگشتهاید: تعمیر بالقوه گران قیمت یا ارتقا گوشی.
7. در شارژ شدن مشکل دارد
خیلی واضح است که اگر نمیتوانید گوشی خود را شارژ کنید، باید با آن خداحافظی کنید. برخی از مشکلات شارژ به راحتی قابل رفع هستند، اما برخی از آنها جز با ارتقا گوشی برطرف نمیشوند. در حال حاضر تعداد زیادی از گوشیهای هوشمند دارای گزینههای شارژ سیمی و بیسیم هستند و مشکلات شارژ چندانی را مانند گذشته ایجاد نمیکنند. اگر در حین شارژ کردن گوشی با کابل متوجه شدید که فقط از زوایای خاصی کار میکند، باید شاخکهای درگاه یا وضعیت اتصال کابل را بررسی کنید. گردوغبار نیز میتواند منجر به ایجاد مشکلات شارژ شود، بنابراین پورتها را تمیز کنید و از درست بودن کابل مطمئن شوید.
مشکلات جدیتر شارژ میتواند مربوط به مدارهای آسیب دیده داخل گوشی باشد. بنابراین اگر از شارژ سیمی استفاده میکنید، باید با قبض تعمیر گران یا ارتقا گوشی رو به رو شوید. اما اگر از شارژ بیسیم استفاده میکنید، میتوانید شارژ کندتر را بپذیرید. توجه داشته باشید که اگر هر دو قابلیت شارژ سیمی و بیسیم شما از مشکلات مداری رنج میبرند، بازی برای دستگاه شما تقریبا تمام شده است.
8. داغ میکند یا زود گرم میشود
همه گوشیها با استفاده زیاد گرم میشوند، به خصوص اگر برنامهها یا بازیهای پرمصرف را برای مدت طولانی اجرا میکنید. نور خورشید، شارژر معیوب، مشکلات نرم افزاری و باتری معیوب از دیگر دلایلی هستند که منجر به داغ شدن گوشی میشوند. البته کمی گرم شدن طبیعی است و گرم شدن زیاد به هریک از دلایل ذکر شده چیزی است که میتوانید به آن توجه کنید. اما هنگامی که از منابع زیادی استفاده نمیکنید و همچنان با مشکل داغ شدن گوشی مواجه میشوید، باید بدانید که قطعات معیوب داخلی یا مدیریت ضعیف حرارتی بخش سخت افزار داخلی را تحت تاثیر قرار میدهند. این احتمالا به شما یادآوری میکند که زمان ارتقا گوشی فرا رسیده است.
9. خاموش یا ریاستارت شدن به صورت تصادفی
قبلا اشاره کردیم که عملکرد ضعیف میتواند باعث از کار افتادن برنامهها یا مسدود شدن گوشی شود. یک نشانه آزاردهندهتر از اینکه عمر گوشی به پایان رسیده است، خاموش شدن یا راه اندازی مجدد در فواصل زمانی تصادفی است. حتی ممکن است در چرخه ریاستارت مداوم بدون راه اندازی کامل گیر کند. این میتواند به دلیل مسائلی مانند گزمای بیش از حد، مشکلات باتری و اشکالات نرم افزاری باشد. بدافزارهای میتوانند از دیگر دلایل ایجاد این مشکل باشند که با مراجعه به مراکز خدمات برطرف میشوند.
بدترین خبر، میتواند به خرابی مادربرد و قطعات آسیب دیده مربوط شود؛ در این صورت شما باید تصمیم بگیرید که میخواهید آن را با قیمت بالا تعمیر کنید یا با گوشی خود خداحافظی کنید و آن را ارتقا دهید. پیشنهاد ما این است که گزینه ارتقا گوشی را انتخاب کنید و بدون دردسر مشکلات خود را برطرف سازید.
10. تاب یا برآمدگی دارد
تاب برداشتن یا برآمدگی گوشی ممکن است ناشی از یک جزء خاص مانند بزرگ شدن باتری یا در نتیجه سقوط تصادفی یا گرمای بیش از حد باشد. دلیلش هرچه باشد، نمیتوانید آن را مانند کاپوت ماشین فرورفته با چکش به شکل اولیه بازگردانید. گوشیهای هوشمند تجهیزات بسیار پیشرفتهای هستند که بد شکل شدن آنها میتواند پیامدهای بسیار بدی را به همراه داشته باشد. این پیامدها شامل خطرات ایمنی مانند نشت، گرم شدن بیش از حد یا حتی انفجار میشود. همچنین خطر آسیب دیدن قطعات و کاهش عملکرد بیشتر نیز وجود دارد.
در صورت تمایل میتوانید از متخصص مورد اعتماد خود بخواهید آسیبهای وارده را بررسی کند، اما پیشنهاد میکنیم امیدوار نباشید و با ارتقا گوشی از دستگاه بعدی خود مراقبت کنید.
جمع بندی
در این مقاله از ماه زمین نشانههای تمام شدن عمر گوشی را مورد بررسی قرار دادیم، تا شما بتوانید پس از مطالعه آن به گوشی هوشمند خود مراجعه کرده و در صورت مشاهده هریک از نشانهها، آن را عوض کنید. امیدواریم که این مطالب برای شما مفید واقع شود و بتواند در تصمیم گیری موثر در ارتقا گوشی کمک شایانی را ارائه دهد. در نهایت، خوشحال میشویم نظرات خود را با ما در میان بگذارید و بگویید که با کدام یک از این مشکلات در گوشی موبایل خود دست و پنجه نرم میکنید.